Kastrering

Hej! 
Som vanligt hundra år sen jag skrev något. 
Har liksom sällan något att skriva. Livet rullar på, jag gör liksom samma sak dag ut och dag in i princip. Och det känns inte som att det intresserar folk riktigt. 

I dag på jobbet så tog jag tag i ett "problem" jag haft länge, eller tänkt på länge. Att ringa veterinärkliniken för en tid till kemisk kastrering. Har velat göra det ett halvår iaf men senaste månaden har testosteronet i denna lilla gossen gått bananas. Vi bor i ett extremt hundtätt område och det är STÄNDIGT minst en löptik igång. Från att han varit en normal okastrerad unghund har han gått till stressad, besatt och lite mindre glad. Promenaderna är så otroligt jobbiga när det löpkissas överallt. Han har även börjar markera inomhus här sista dagarna. Såklart i sängen för att göra allt lite jobbigare. 😂 han år super stressad även inomhus pga dessa jäkla damer där ute. 
Så jag ringde och de hade tid idag redan. 
Blev så nervös. Men kände att nu kör vi. 
Jag vågar inte kastrera kirurgisk, hundar kan reagera så fel på kastration. Få väldigt tråkiga följder. Så jag valde ett 6 månaders chip som test.  

Persen hos veterinären blev brutal. 
Först tog dom honom till pre-op. Jag fick inte följa med.. De rakade i nacken och la på Emlasalva.  Sen fick vi sitta och vänta en kvart så det började verka. Sen propsade jag på att få följa med in. Veterinären sa att det inte rekommenderas då nålen är grotesk och ägaren kan bli så rädda. Men jag vill vara med. Måste ha kontroll.  Är inte nåleädd. Däremot blev jag oerhört chockad då det var en obscen syn, vilken grov nål alltså!!! 😢

Elvis är väldigt traumatiserad efter sommarens bravader när han var sjuk o det vart så mkt övergrepp hos veterinären så han var LIVRÄDD. Ålade sig runt och vägrade stå still. Så de satte en tratt på honom. På något vis fick han in tassen vid halsen och ströp därmed all lufttillförsel. Så jag såg dom blodsprängda ögonen och hörde rosslig ansträngd aning och sa att han kvävs! Jag bara skrek rakt ut. 
Usch!!! Efter det så var han nog lite i chock (såklart) så då fick hon tillslut in sprutan med chipet. 
Veterinären var oerhört gullig och inkännande och försökte vinna hans förtroende efteråt men NOPE. Han hatade henne. 
Han fick MVG på undersökningen hon gjorde. Hjärta o lungor UA. Perfekt i hull. Kritvita fina tänder. En tand på g att bli missfärgad så den får vi borsta lite extra.  
3,0kg kärlek vägdes han in på. 💗 Stor pojke!

Från och med nu måste jag börja veterinärtäna. Varje gång vi varit där så har det skett otäcka saker. Ska börja gå dit för att typ väga. Sen få massor av godis från personalen. Bara sitta o iaktta en stund innan vi går hem igen. Massor av beröm och favorit gottisen ska hagla! Så får vi nog hålla på till det är avdramatiserat. 

Min lilla älskling 💗

2 år fyllde han 11/1 och då hade vi såklart kalas. Det blev jätte lyckat! Klart man ska fira sin älskade lilla pärla. 

Min stora stora lilla kärlek. 
Nu ber jag till högre makter att chipet kickar in snart. (Det skulle ta några veckor) och att det ger strålande resultat. 🙏🏼

Bild från kompisen Links kalas i helgen 🥳 
(null)


(null)